O nama :: Obuka učenika

Od osnovnog obrazovanja do osnovnog zanimanja je period pristupanja u svet rada. Savladjivanjem jednog zanimanja postavljate kamen temeljac za sopstveni životni put. Mi ćemo Vam preneti veštine potrebne za obavljanje profesije.

Zanimanje AUTOLIMAR: Autolimar ima zadatak da različite oštećene automobile dovede u istu formu u kojoj su bili. Sa naučenim znanjem obezbedićete da vozilo ostane što je moguće duže u upotrebi. Autolimarija odnosno autolimar ima zadatak da da osmeh automobilu, preciznost u radu, zanatske veštine i smisao u ovom zanimanju su obavezne.

Veštine: Budući učenik treba sa sobom da donese, razumevanje, odgovornost, volju za posao sa metalom i izdržljivost. Sledeće prednosti su dobra procena očima, pozitivno osećanje i ručni rad. Samostalnost u timu se podrazumeva.

Preduslovi: Završena osnovna škola, matematika, geometrija i tehničko crtanje su prednost. Trajanje zanata tri godine.

Zanimanje AUTOLAKIRER: Kao autolakirer ti ćeš uvesti boju u život i auto ćeš učiniti prekrasnim sjajem. Ti ne farbaš samo putnička i teretna vozila nego isto i sva transportna vozila kao na primer motocikle. Ti moraš da imaš dobre oči za tonove i kvalifikovane ruke pri odabiru prave boje.

Veštine: Pažljiv rad, izdržčžljivost, ručna veština, smisao za odabir boja i talenat za crtanje. Tu dolazi još samostalnost u radu, pouzdanost i motiv za rad u timu.

Preduslovi: Završena osnovna škola, trajanje zanata tri godine.